Använd rabattkod "exempel" vid kassan för xx mängd rabatt!

Tidningen Nära, som skriver om andlighet och inre välbefinnande skrev en artikel om mig och bilderboken (Nr.4 2023)

Tom 26 april 2023, kan man tävla om att vinna ett ex av boken genom att svara på frågan:
Vad heter barnhemsflickan i Den gyllene dalen?
A.Elina B. Alice eller C. Elara

Tävla på Näras hemsida: www.tidningennara.se

jagochminbok
Rebecka Sernfalk
Den gyllene dalen – @poeticartstories ✨

Häromveckan fick vi hem den vackra boken som är av Malin Sellergren. Förutom helt underbara illustrationer så får vi följa med barnhemsflickan Elara på resan till Den gyllene dalen, där alla drömmar kan bli verkligheten. Boken känns som en bok som skulle kunna finnas som en klassiker, för likt Elsa Beskows verk så känns boken tidlös och vacker.

Boken börjar ganska mörk då Elaras lillebror dör i lungsot, jag var lite orolig till en början hur barnen skulle reagera på det men då var dom redan så inne i boken så att de var så fokuserade på hur det kom sig att Elara började krympa av sorg. Och vad är en vandrande pinne?

I boken får vi följa med på en resa där man bland annat blir vän med en nyckelpiga, träffar en dansande groda och får träffa den mystiske näcken. Vi får följa med när man träffar elaka och läskiga typer, men som man med sin list lurar. Men temat rakt igenom är att man har hopp och tröst genom boken och man känner att det är inte omöjligt att nå den gyllene dalen.

Boken lämnar oss med lite funderingar och det är det som är så underbart med en barnbok, man får själv välja hur man ska tolka boken.

 

bokpaus
Amanda Zackborg

Som ni kanske minns så fick jag för några dagar sedan bokpost av @poeticartstories 😊

Nu har jag läst den och herregud säger jag bara!
Kolla nästa bild för baksidestext. Först och främst så är illustrationerna fantastiska. Jag älskar färgerna, och det finns ett lugn som genomsyrar både illustrationerna och berättelsen som gör att jag får en väldigt fin och go’ känsla i magen.

Det är verkligen lätt att förlora sig i den spännande berättelsen och som sagt även illustrationerna. Och jag tycker att de teman som tas upp i boken – bl.a. sorg, att våga vara sig själv, att fortsätta kämpa även när det är motigt – görs på ett så fint sätt. Om jag hade egna barn så skulle den här boken utan tvekan bli en som jag läste flera, flera gånger för dem. Jag som är vuxen känner att jag kommer också att återvända till den här boken, just för att den fick mig att må så bra. Och min mamma ska läsa den efter mig, jag är säker på att hon kommer att älska den, precis som jag.

Det här är boken som jag inte visste att jag behövde. Bör läsas av alla, stora som små. Jag tror verkligen att det finns något för alla i den här boken.

Tusen tack Malin Sellergren @poeticartstories för recensions-exet, boken får 10/10! ⭐️

bokklingan
Maria Klingberg

Mysigaste barnboken på länge! ❤️

Ni vet att jag brukar recensera barnböcker lite då och då. Först och främst älskar jag själv bra barnlitteratur och tycker absolut att vi alla kan må bra av att läsa barnböcker. Men sedan har jag två små krabater hemma som jag läser för, en nästintill helig daglig ritual.

Men denna bok var något utöver det vanliga!

😋Titta bara på alla fina illustrationer som är skapade för hand och som påminner så mycket om de böcker som vi hade när vi växte upp (jag är född 1990). Dessa finns på varje/varannan sida i boken och gör det så mycket roligare att följa med i berättelsen!

🌟Sedan är det själva historien – en barnhemsflicka som ger sig ut på äventyr för att leta efter sin försvunna bror. På vägen dit stöter hon på flera utmaningar och varje ny utmaning berättar om något djupare som vi kan prata om med våra barn. Så som rädslor, mobbing, lycka och känslan av att vara annorlunda.

Så ni som är på jakt efter bra barnlitteratur – löp och köp denna fina berättelse! Och berätta vidare om den för andra intresserade 😊

 

Annas_bokhylla
Anna Refors

Bokpost 💙
Så fin den är 😍
Tusen tack Malin Sellergren @poeticartstories & @divinamedia för frågan om att läsa & recensera. 🙏🏽💙

Min bokvrå

När Elaras lillebror dör i lungsot blir hon så ledsen att hon börjar krympa. Hon bestämmer sig för att rymma från barnhemmet och leta efter Den gyllene dalen där hon hört att alla drömmar kan bli verklighet.

Det ligger som ett magiskt skimmer över den här vackra boken med dess ljuvliga illustrationer. Något lätt överjordiskt som gjorde mig lugn i sinnet. Boken beskrivs som en konstsaga och det är precis så den känns, som ett konstverk. Berättelsen är både sorglig och hoppingivande och rymmer många fina budskap. Jag slogs av de djupare budskapen som tycks finnas inlindade i berättelsen och tycker om att man kan göra berättelsen högst personlig genom att tolka in olika saker i den. Jag tyckte också om sångerna med ny text till välkända melodier som finns med och hur de öppnar upp för sång under läsningen.

Jag tyckte mycket om boken, både berättelsen och de fantastiska bilderna som passade så bra till och förhöjde hela upplevelsen. Den fina stämningen i boken ingav en närmast drömlik känsla och berättelsen hopp och förundran. En magisk och finstämd saga full utav längtan och äventyr. Om vänskap, familj, kärlek, sorg och att våga tro.

Tack @poeticartstories för att jag fick läsa. 😊💕

//Sofie

 

Bokmalens bokhörna

Har precis läst Den gyllene dalen som jag fick äran att recensera. Boken riktar sig främst till barn mellan 6-12 år och är skriven av Malin Sellergren. Jag gillade boken mycket! Det är en bok jag skulle säga passar att läsa i de flesta sammanhang men kanske framförallt om ett barn varit med om något jobbigt, t ex att en nära släkting dör. Då det händer i berättelsen tror jag det kan vara ett fint sätt att bearbeta en sorg. Boken handlar om Elara som förlorar sin lillebror i lungsot. Hon blir då väldigt ledsen och ger sig ut på en resa för att hitta Den gyllene dalen. Fantastiska illustrationer! Även de gjorda av författaren. Jag ser fram emot att läsa denna bok för mina barn när de blir lite större.

Tack Malin Sellergren och Divinamedia publishing för att jag fick möjlighet att läsa boken.

//Monica Olsson

 

anna.e.boktips

Idag kom den här vackra boken. Tack @poeticartstories Illustrationerna är magiska😍

//Anna Ericson

Bokmalenanna
Anna Miloloza

Jag fick för några veckor sedan hem denna bok av @poeticartstories. En fantastisk läsupplevelse om Elara och hennes drömmar. Den fantastiska sagan förgylls av alla fantastiska illustrationer. Även om boken i första hand vänder sig till barn rekommenderar jag även andra vuxna att läsa den. Förhoppningsvis kan fler få glädje av den på samma sätt som jag fick! 📚📚📚📚/5.

 

Boktanten

ℕ𝕐𝕋𝕋 ℍ𝔼𝕄𝕄𝔸 ℍ𝕆𝕊 𝕄𝕀𝔾
Det kommer en del barnböcker till mig också och det tycker jag är kul. Mina barn är vuxna och mitt barnbarn är bara två år så jag brukar försöka hitta någon i ”rätt” ålder som kan hjälpa mig.

Den gyllene dalen av Malin Sellergren är en konstsaga som för tankarna till Elsa Beskow med väldigt vackra illustrationer.

Tack @poeticartstories för rec-ex. 🙂🙏🤗

ʙᴀᴋsɪᴅᴇᴛᴇxᴛ
Har du varit i dalen som glimmar, där småfolk och småkryp i bäckarna simmar? En gyllene dal, där du kan göra allt du någonsin drömt om. Där du är perfekt som du är, bara genom att finnas till?

Barnhemsflickan Elara längtar efter att finna en plats där hon kan vara sig själv. En plats där hon inte behöver anpassa sig efter barnhemmets alla krav och regler. När hennes lillebror dör i lungsot, bestämmer hon sig för att finna Den gyllene dalen – en magisk plats där hon kan få ett friare liv och kanske återförenas med sin bror. Tillsammans med den vandrande pinnen, Charlie, ger hon sig ut på sitt livs äventyr för att förverkliga sin dröm.

 

Från bokus

Man kan faktiskt både läsa och uppskatta barnböcker även om man inte är ett barn. Det är en anledning till att jag fortsätter att läsa dem trots att det är många år sen jag kunde kallas barn.

”Den gyllene dalen” är en väldigt vacker bok med ett fint budskap – Du är bra som du är. Det är en spännande och fantasifull berättelse, Malin Sellergren har ett väldigt målande språk. Även hennes illustrationer är vackra och förstärker känslan av mystik.

Boken riktar sig till barn i åldern 6 till 9 år, jag skulle nog vilja säga att det är det övre spannet med tanke på mängden text. Även om det är en fängslande story tror jag att de lite yngre kan ha svårt att behålla fokus. Boken är ganska tjock, 90 sidor, och kan med fördel läsas som en kapitelbok vid läggdags.

 

Bokdaling
Lisa-Marie Andersson

𝔹𝕠𝕜𝕣𝕖𝕔𝕖𝕟𝕤𝕚𝕠𝕟 ▫

Titel: Den gyllene dalen
Författare: Malin Sellergren @poeticartstories
Förlag: Diviniamedia förlag

Jag försökte läsa den här tillsammans med mina två gulliganer, men ganska snabbt så insåg vi alla tre att språket tyvärr inte passade för just mina gulliganer. -Dom har just aldrig varit intresserade av böcker med en sån ”sagoklang” i sig.
Jag själv har alltid gillat sagor, så jag fortsatte att läsa den själv.
Jag tycker att den är en fin, mysig och vacker bok med alla bilder i boken, som Malin själv illustrerat.

Det var så fint att få den där barndomskänslan i kroppen, som jag hade som liten när jag läste dom klassiska sagorna (prinsessan på ärten, törnrosa, osv) Att mötas av karaktärer i form av grodor, myror och vandrande pinnar, som interagerar tillsammans med huvudkaraktären.

En bok som passar alldeles utmärkt till barn och vuxna med ett sagohjärta.

 

Bokmalenmalin

 

Denna soliga påskafton har jag tillbringat på väg till och i den gyllene dalen. Dit kan man komma om man verkligen försöker och aldrig ger upp. Där är det lika underbart som i Nangijala, man kan sånt man inte kunnat förut. Dessutom behöver granndalen befrias från den hemska myrdrottningen. Men fokus ligger inte på några stridigheter utan på naturen, vänskap, att få vara som man är och att drömma sig bort.

Elara behöver verkligen komma bort då hennes föräldrar lämnat henne och brodern på barnhem eftersom de svälter. På barnhemmet blir brodern sjuk och dör. Elara blir så ledsen att hon börjar krympa. Sen börjar hennes magiska äventyr tillsammans med den gröna vandrande pinnen.

En magisk saga med fina naivistiska bilder. En kul detalj är att det finns små sånger insprängda i berättelsen🎶 Passar för små och stora barn 💚

Tack för att jag fick läsa din fina bok @poeticartstories 🙏

 

Sarasbokhyllor
Sara Basilier

Den gyllene dalen av Malin Sellergren

Berättelsen inleds med att en mormor berättar för sina barnbarn om när hon var liten. Det var väldigt fattigt och till slut såg hennes föräldrar ingen annan utväg än att lämna Elara och hennes bror Mattias på Solstickans barnhem. Efter några år blev Mattias svårt sjuk och försvinner från henne. Efter begravningen krymper Elara mer och mer. En natt när hon är liten som en fjäril knackar någon på fönstret. Det är en vandrande pinne och tillsammans med honom ger sig Elara av. Nu ska hon hitta Den gyllene dalen!

Det här är en fantastisk liten saga. Den är nästan 100 sidor lång och det är relativt mycket text på varje sida så den tar nog några kvällar att läsa om man har den som godnattsaga men det är bara positivt. Jag tycker att det är fint med en ramberättelse.

Om att göra livet till en saga. Om sorg och förlust. Om ett land bortom döden. Om syskon.

Jag tycker om den här lite klassiska, tidlösa typen av bok som påminner om böcker jag läste som barn. Jag tänker på flera av Astrid Lindgrens berättelser till exempel. Det är fint med böcker som tilltalar även de vuxna läsarna.

Tack @poeticartstories och @divinamedia för att jag fick läsa!

 

db_littera
Daniella Balan

Right now, only for Swedish readers: the wonderful book “The Golden Vale”, written and illustrated by Malin Sellergren @poeticartstories , is a metaphorical treasure map leading to the magical world of genuine happiness. Through the journey of the main character, the tale reminds of the uplifting inner journey leading to the personal key that opens the gate of “the golden vale”. A captivating story with magical illustrations that mesmerises and spellbinds the reader, culminating with the convincing message that no dream is out of reach. A book for all ages that hopefully will soon be translated and shared with so many more! 🙏💙

Från Bokus

En underbar läsning som inspirerar alla åldrar!

Daniela, 5 mars 2023

”Den gyllene dalen” är en metaforisk skattkarta som leder läsaren till en magisk värld av genuin lycka. Boken bjuder på en fängslande saga stärkt av fantastiska illustrationer där livets visdom lyser genom den fantasifulla berättelsen och uppmuntrar läsaren att tro på och följa sina drömmar.

 

Ingalill Ekroth (Köpte bilderboken Den gyllene dalen 13 september 2023)
”Tack så mycket! Så vacker bok! Snabb leverans samt den fina signeringen! Det ska bli så roligt att överlämna den till mitt barnbarn!
Vänliga hälsningar Ingalill”

 

Tidningen Nya Dagbladet, som bland annat skriver om mänskliga rättigheter, integritet, övervakning, miljö och hälsa, publicerade en lång bokrecension om bilderboken den 12/9- 2023

Läs artikeln i sin helhet här

 

Missa inga konstnyheter!

Prenumerera på
mitt nyhetsbrev!

Få aktuella nyheter, inspiration och rabatterbjudanden direkt till din mejl.